ShoutMix chat widget
[close]

Tuesday, 23 August 2011

RAya daH deKAT!!!!

Assalamualaikum.....




sedar tak sedar....raya dh nak dekat...bak kata jet li.........di hujung jari dahhhh..
tpi bak kata budak2.......dh tak ada jari bang.....ni mrcun punya pasal..


haha....kk....xyah cita pasal mrcun.....nie nak kata ckit.....korang dah ready ka?????
bukan ready apa....yalah kan....ready nak sembunyikan korang punya biskut dan kek......mana tau...kot2 nanti satu skolah dtg ke rumah....terutamnya bgi insan yg brgelar guru....haha..kalau bab ni.....mmg x pyah nak kita heboh kan lah....mmg tradisi org cnie kan?????


asal nak org dtang ja msti bpeloh bdan...lagi2 yg sifat nya yg bakhil tu....bkan nya apa....prnah brlaku kat aku pun......time dulu....aku dtglah kt rumah jiran ku nie......bla smpai ja......huisyhhhhhh!!!!!!!biar betul.....laju jugak angkat balang2 tu.....relax lah mkcik...xkan lah aku ni nak mkan semua kan....haha..last2....tggal 2-3 balang ja atas meja..ahahahaha.....x sgka kan....ada jugak org mcm nie..


tapi xpa......kita dh nak dkat raya.....so.....biarlah buangkan sikap2 dan amalan bruk kita dulu.......dan tread-in ke amalan yg muia.........okay...ni ja yg aku dpat coretkan....nnti2 aku updated lagi psal crita2 yg agak memilukan hinggga mlompat2 atas katil rumah korang.....:D
Apa kata korang??

Saturday, 20 August 2011

sampai kemana???

Khamis – 18 Ogos 2011. Buletin Utama khabarkan yang ada beberapa budak sekolah Islam yang diajar tentang agama kristian dekat pusat tuisyen yang dkatakan free . Budak-budak tuh ditayangkan dengan video tentang Jesus, diajar menyanyi lagu-lagu gereja. 
hey....apa nak jadilah.kalau lah anak aku jdi cmni. mmg aku soal dia smpai abis..Aku tak ada apa nak diulas cumanya aku nak cakap yang kalau isu ni tak ditangani dengan berkesan, [...]




ya Allah..kau hindarkan lah kami dripada menduakan mu....
Apa kata korang??

Friday, 22 July 2011

singapore dgn pemain import??????

Assalamualaikummm...


okay.....dgar crita.......esok hari...23 julai 2011,skuad harimau malaya akan berentap dgn skuad singapore yg mmpunyai pmain import dri brazil......kuat sangat ke tu???????
sebelum ini...mlysia juga tlah mghadapi beberapa friendly game dgn team grgasi EPL....arsenal,liverpool n chelsea......ini snrai 25 pemain yg akn mntang malaysia.....JOM TENGOK CKIT...!!!




muka2 pemain singapore

kita analisis kejap......




Goalkeepers
Lionel Lewis (Home United)
Izwan Mahbud (Courts Young Lions)
Ridhuan Barudin (Tanjong Pagar United)

Defenders
Afiq Yunos (Courts Young Lions)
Safuwan Baharudin (Courts Young Lions)
Hamqaamal Shah (Gombak United)
Ismail Yunos (Gombak United)
Juma'at Jantan (Home United)
Daniel Bennett (SAFFC)
Shaiful Esah (SAFFC)
Delwinder Singh (Tanjong Pagar United)

Midfielders
Hariss Harun (Courts Young Lions)
Ruzaini Zainal (Courts Young Lions)
Shahdan Sulaiman (Courts Young Lions)
Isa Halim (Home United)
Shi Jiayi (Home United)
Shahril Ishak (Medan Chiefs)
Mustafic Fahrudin (Tampines Rovers)
Shukor Zailan (Tampines Rovers)


Forwards
Andrew Tan (Balestier Khalsa)
Khairul Nizam (Courts Young Lions)
Qiu Li (Home United)
Erwan Gunawan (SAFFC)
Fazrul Nawaz (SAFFC)
Aleksandar Duric (Tampines Rovers)


Pemain Tumpuan
Shaiful Esah adalah salah seorang pemain yang mempunyai kepakaran dalam mengambil tendangan percuma.Tendangan kaki kirinya mampu memerangkap langkah penjaga gol jika tidak berada dalam kedudukan yang betul.

Pemain tinggi lampai seperti Alexander Duric akan mengambil kesempatan dalam situasi bola mati.Alexander Duric kelahiran Bosnia yang sudah menjangkau usia 40 tahun,dan merupakan penyerang yang paling berbisa.Sepanjang 35 penampilan bersama Singapura,beliau berjaya menjaringkan 16 gol.


Shahril Ishak pemain yang berpangkalan dikelab Medan Chief (Indonesia).Mempunyai kemahiran individu yang baik,dan merupakan penjana serangan bagi skuad Singapura.Antara pemain senior yang dikekalkan selepas rombakan besar-besaran dilakukan Singapura sejurus berakhirnya AFF Suzuki Cup.

Tindakan Persatuan Bola Sepak Singapura untuk mengetengahkan bakat-bakat muda dari Courts Young Lions adalah salah satu strategi yang dirangka untuk melahirkan pelapis-pelapis yang mampu menggalas tugas senior apabila mereka bersara kelak..

Antara pemain yang disebut bakal menyinar adalah Hariss Harun.Berposisi di bahagian tengah,pemain ini merupakan salah seorang pemain yang termuda mewakili skuad Kebangsaanya ketika umur baru menjangkau 16 tahun 217 hari.Berkebolehan mematikan pergerakan lawan beliau juga mampu tampil beraksi di bahagian pertahanan dan juga bek kanan.Dilihat sebagai ketua pasukan masa depan untuk skuad Singapura.

Qiu Li kelahiran China yang diberi kerakyatan Singapura,merupakan pemain yang paling menyerlah sepanjang persediaan Singapura untuk menghadapi kempen Pra-Kelayakan Piala Dunia.Kemahiran individu yang baik beliau juga akan bertindak mengumpan bola kepada Alexander Duric untuk disempurnakan.

Ruzaini Zainal dilahirkan di Johor Bahru dan dibesarkan di Singapura.Bermain untuk kelab SAFFC dan diberi kerakyatan Singapura selepas melakukan khidmat negara dengan Angkatan Pertahanan Singapura pada Februari 2010.

Lionel Lewis merupakan penjaga gol kedua di belakang Hassan Sunny pada Piala AFF Suzuki 2010.Namun disebabkan kecederaan yang menimpa Hassan,beliau ditugaskan untuk mengemudi gawang Singapura untuk pra kelayakan Piala Dunia.Beliau pernah dicalonkan untuk pemain Asia paling berharga pada tahun 2006 sekaligus merupakan satu-satunya penjaga gol yang pernah disenaraikan untuk anugerah ini.


bagi pemain malaysia pula....semuanya pmain tempatan..no import...haha





skuad malaysia yg bkal brjuang untuk negara!!!!

Senarai 26 pemain skuad kebangsaan:-

Penjaga Gol: Khairul Fahmi Che Mat, Sharbinee Allawee Ramli, Nasril Nourdin

Pertahanan: Aidil Zafuan Radzak, Muslim Ahmad, Fadhli Shas, Farisham Ismail, Mahali Jasuli, Helmi Remeli, Asraruddin Putra Omar, Azmi Muslim, Rizal Fahmi Rosid,

Tengah: Safiq Rahim, Amar Rohidan, Shakir Shaari, K. Gurusamy, Amirulhadi Zainal, S. Chanturu, S. Kunanlan, Ashaari Samsuddin,

Penyerang: Safee Sali, Baddrol Bakhtiar, Ahmad Fakri Saarani, Abdul Hadi Yahaya, Norshahrul Idlan Talaha, Sharizal Saad

kalau kita tngok...kbnyakan mreka mmpunyai potensi untuk menang........dan akhir cerita.....harimau malaya akan mnang nanti.....GO tiGER!!!!!!!!


Apa kata korang??

Sunday, 10 July 2011

camp yg mmenatkan....

Assalamualaikumm...


3 hari 3 mlam ikut uniform camp....ada 7 kontijen..mmg penat.....smpai satu msa tu nak jatuh pngsan jak rasa.....tpi...mmg malu lah kalau jtuh pngsan kaan.....?????lbih2 lagi kalau dpan awek...haha....apa yg pling mmeritkan....
aku jadi penghulu camp..(ktua kontijen sluruh kem)..time pmilihan tu....hmpir sluruh dwan tu jerit nama aku ssruh jdi ketua mereka...fuhhh...agak berat tugas nie......tpi....aku boleh jer.....
nak xnak....tpaksa lah jerit sana sini...kalau x...nhaslh aku kalau sorg je lmbat...aku lh yg kena....psal....dlm kem tu...ada 155 ahli...mmpus tu....x psal2 suara aku dh hilang skarng....mcm mana nie??????hri yg prtama.....time subuh...aku kna tkan tubi sbnyak 100 kali.....wuiii...pnat tu...gra2 ada yg msih tido...pstu...pgi lagi...aku kna cuci toilet....kotorlh mreka ni guna.....xpasal2 aku yg kena....ceiiiiiiii......smpai lah......hri terakhir.....smua nya brlalu dgn stu demi stu hukuman jtuh kat aku.....huhhhhh...mmg mnyusahkan.......tpi....yg best nya.......3 per 4 aktiviti yg dprtndingkan....kontijen aku mnang,......trmsuk kawad formasii...haha.....tu je yg nak ku kongsi ckit.....bdan dh lenguh ni.......wasalam....
Apa kata korang??

Sunday, 3 July 2011

Apa salahku?????[just for fun]:D



assalamualaikumm..
ok….nie ada satu cerita lgi im gonna to tell u all…….kisah nya bermula apabila seorg lelaki(ahmad) yg sudah pun brumah tgga slama 6 thun brsama isteri tsayang nya….Jamilah……mndapat pesanan sms dri istrinya yg skrg brada di daratan…….::::bang……slam syg bang………ayg ada brita gmbira ni…..ayg dh mngandung 5 bulan….so…balik lh teman ayg k bang,………:::::::setelah ja mendgar brita tuu…….ahmad trus mlonjak kgembiraan…….sjurus tu……dia trus mraikan brita gmbira tu ngn rkan2 dn boss nya di atas kapal trsebut……….
[smasa di restoren di atas kapal…]
riang hanya seketika.......haha
Ahmad: hello geng….jgn malu jgn segan……….ari ni sya blanja semua……
Rosyam(boss): wuiii…..baek sgguh hati muu……ni ada apa kes nak blanja semua org nie…..
Ahmad: haaa…..ni dia boss….b4 tu..boleh x sya cuti 6 bulan boss.?????
Rosyam(boss) bolehh…..tapi….apa alasannya?????
Ahmad: tak bosss……pagi tadi….isteri sya sms…..dia kata……..dh mgndung 5 bulan boss…..tu lh sya kna balik nie……xsabar  nak di bapak lh ktakan….
Rosyam(boss): congrats ahmad…..moga dpt anak yg soleh nnti ya….
Ahmad: tenkiu boss…..hehe..
Rosyam(boss): btw ahmad…..bckap psal cuti……….brapa lama dh kau x balik drat????
Ahmad: haaa……rsanya 5 thun dh boss………..knapa ya????
rosyam(boss): ?????????????????????????????????
(boss ahmad trcekik tulang ayam stelah mndpat tahu yg ahmad x blik slama 5 thun…..sdangkan isteri nya????????)
[pngajaran dlm cerita nie………jgn tinggalkan isteri anda skian lama bila dh kawen nanti…heh:D]
 angkara siapa kah ini????

SIMPLE BUT FULL OF MEANING!!!!!!
Apa kata korang??

Malaysia VS Taiwan: Kelayakan Piala Dunia 2014

Assalammualaikum........


muka2 pmain malaysia yg bakal berentap malam ni......



malam nie.....skuad harimau malaya akan trun ke padang untuk mnentang pasukan trbaik taiwan...
perlawanan pusingan kedua di mana malaysia mjadi away dan btandang ke taiwan.....
Sekiranya memenangi perlawanan itu ,Malaysia juga akan maju selangkah untuk menentang Singapura pada pusingan kedua dengan perlawanan pertama pada 23 Julai 2011.
Ranking terkini bola sepak negara,Malaysia adalah 138 dunia manakala Taiwan menduduki ditangga ke 147.Ini memberikan Malaysia semangat untuk menjuarai perlawanan tersebut Malaysia VS Taiwan.kalau lah malaysia boleh mnang malam nie......kompom tak tidoe lah aku.......dan djangka lagi,safee sali tak trun malam ni......tapi..Norshahru Idlan Talaha bakal dberi keutamaan dlm skuad bola sepak ngara malam......diharap agar pmain malaysia x mlakukan ksilapan besar lagi......di sini aku snaraikan antara pmain yg mungkin mnunjuk kn prestasi cmerlang malam ni...insyaallah.....

       diharap detik2 begini akan berulang lagi malam ni...

main player skuad kebangsaan......boleh diibaratkan nani lah.....brlari tak pndai pnat.....

antara pmain brbahaya di dalam skuad.....norshahrul...

masih berbisa kah tandukannya??????
Apa kata korang??

Saturday, 2 July 2011

CITA-CITA!!

assalamualaikumm....


Semua org ada cita…..klau aku…..mybe nak doctor kot…..klau x dpat pun mana2lh…jnji halal…cita2 merupakan passport kpda kjayaan…..Ok…..nie nak cerita ckit bkenaan ngn cita2 seorg budak yg tidak ksmpaian….hehe…..jom baca!!!!!

Masa msih beringus…

Mak: nak….. kalau dh besar…nanti nak jadi apa????
Anak: Hmmmmm….nak jadi polis mak…..nak main tembak2….
Mak: jangan nak…..nanti takut mati kna tmbak org jahat……….
Anak: eeeeee……yeke?????xnak lah……kalau mcm tue……biar adik jadi org jahat je lah…….nanti      snang tmbak polis……

Masa skolah rendah…

Mak: anak……nanti dh besar…nak jadi apa??????
Anak: adik nak jadi peguam….ckgu cakap......jadi peguam gajinya lumayan… …
Mak: hmm…..bkan nya mak x suka……sbb…..kta org tua2 dulu……..kalau dh jadi peguam…..sbelah kaki menjejak api neraka…..
Anak: owhhh…yaka????kalau mcm tu…….biar  adik jadi imam masjid jelah……sbelah kaki msuk syurga…….ya kan mak????

Masa skolah menengah…..

Mak: nak….ni mak nak tahu ckit….nnti bla anak dh besar….nak jadi apa??????
anak: hmmmm…..saya rasa nak jadi pilot lah mak,….nak trbang jauh2…..
Mak: adehhhh…biar betul…jangan nak……nanti takut jatuh……tinggi tu nak……..
Anak: huh…kalau mcm tu mak…..xpa……biar saya jdi pemandu teksi je……kompom x jatuh mak……….

Bila dah berumahtangga…….

Mak: assalamualaikum nak………
Anak: waalaikumussalam……
Mak: nak……skarang nie….anak keja apa?????doktor ker????engineer????atau ckgu????
Anak: ya mak…….semua nya skali…..siap satu pakej lagi mak…….3 dalam 1..
Mak: yeker??????alhamdulillah…….tapi nak……mcm mana anak dpt buat skali gus????…….
Anak: haaaaaaaaa……kalau mak nak tahu……skarang ni…nama company tmpat sya keja mak…..  SURI RUMAH ENTERPRISE………sya juga jadi bidan kpda isteri sya……sya juga jdi tukang kat                            umah sya….n lagi best nye……sya yg jadi ckgu tusyen kat anak2…………bgus kan mak??????
Mak: @#$^*(*()**#$%^*(*)**&&^&*……

(pengajaran nya……janganlah kita yg menentukan  khidupan org masing2.......krana setiap manusia mempunyai citarasa yg berlainan)..hehe…

  budak nie mmg focus lahh.......ni nak jdi apa bla dh besar?????
Apa kata korang??

Friday, 1 July 2011

HISTERIA?????

Assalamualaikum......

nie nak kongsi crita ckit.............................
mcm2 ragam bila tngok org kna histeria.........
ada yg menari........ada yg dok bersilat.........menyanyi mcm siti nurhaliza pun ada gak.....
tapi......semua nya xkan brlaku tanpa pengawalan minda oleh mahkluk halus.............

ok.....nie kisah brlaku skitar tahun lepas........hmpir setiap masa ada yg kna rasuk......
cousin aku sndri pun ada........x salah ku.........dia ni ada smpan keturunan saka......
hmpir stiap masa dia menjerit.....arrrrgggggggggggggg!!!!!arghhhhhhhHH!!!!!!entah apa2 lh djeritnya...
smpai satu msa.....shift aku nak aku mnjaganya.......aku tak lh ksah sgt pasal nie....
tpi yg memeritkan.......waktu dia mengilaii.......heheheheheeeeehheeeeeeeeeeeeeeee!!!!!
fuhhhh...naik bulu roma.....lpas ja dia mengilai...........dia menari pulak dpan aku......aku apa lagi....
bacalah lh surah2 quran yg aku hafal.......lpas je aku baca......laaaaa......jeling pulak.....!!!!
brdiri dia dpan aku.......PUSHHHHHH!!!!!!!kna tampar dahhhhhh....adeiii...
start dari tu lh aku ada agresif ckit.....ada ke patut dia tmpar aku...
aku apa lagi.....trus lahh call ustaz yg trdekat...(pakar dlm ruqyah)...
aaaa......lpas tu...kes tu blanjutanlh smpai ke tahun nie.....alhamdulillah......dgr crita.....cousin ku tu dh sembuh...
psanan ustaz tu kat aku.....
1. klau nak hapuskan bnda tu.....niat kita msti betul......walaupun 10 buku yassin kta baca....klau xda niat atau kyakinan......xguna jugak.......
2. msti brani klau mghadapi bnda nie....kalau tak...mereka yg kuat....hehe..
start dari tu.....aku join group tu...hehe...jadi GHOST BUSTER lh katakan,,,,,,,,
ok ni je......wasalam......
Apa kata korang??

Thursday, 30 June 2011

assalammualaikum...............pembuka kata kita dulukan.......

orang cakap....kalau kita ada blogg.......
dapat luahkan kan??????mmg pun......so.....skarang n mulai skarang......
hdup aku hanya disini........

ini bukan blog jiwangg.........homosexsual pun bukan jugak.........just yg biasa je.....
cuma....agak kaku ckit....mklumlah.......bru nak start....(kononya..)
Apa kata korang??