ShoutMix chat widget
[close]

Friday, 22 July 2011

singapore dgn pemain import??????

Assalamualaikummm...


okay.....dgar crita.......esok hari...23 julai 2011,skuad harimau malaya akan berentap dgn skuad singapore yg mmpunyai pmain import dri brazil......kuat sangat ke tu???????
sebelum ini...mlysia juga tlah mghadapi beberapa friendly game dgn team grgasi EPL....arsenal,liverpool n chelsea......ini snrai 25 pemain yg akn mntang malaysia.....JOM TENGOK CKIT...!!!
muka2 pemain singapore

kita analisis kejap......
Goalkeepers
Lionel Lewis (Home United)
Izwan Mahbud (Courts Young Lions)
Ridhuan Barudin (Tanjong Pagar United)

Defenders
Afiq Yunos (Courts Young Lions)
Safuwan Baharudin (Courts Young Lions)
Hamqaamal Shah (Gombak United)
Ismail Yunos (Gombak United)
Juma'at Jantan (Home United)
Daniel Bennett (SAFFC)
Shaiful Esah (SAFFC)
Delwinder Singh (Tanjong Pagar United)

Midfielders
Hariss Harun (Courts Young Lions)
Ruzaini Zainal (Courts Young Lions)
Shahdan Sulaiman (Courts Young Lions)
Isa Halim (Home United)
Shi Jiayi (Home United)
Shahril Ishak (Medan Chiefs)
Mustafic Fahrudin (Tampines Rovers)
Shukor Zailan (Tampines Rovers)


Forwards
Andrew Tan (Balestier Khalsa)
Khairul Nizam (Courts Young Lions)
Qiu Li (Home United)
Erwan Gunawan (SAFFC)
Fazrul Nawaz (SAFFC)
Aleksandar Duric (Tampines Rovers)


Pemain Tumpuan
Shaiful Esah adalah salah seorang pemain yang mempunyai kepakaran dalam mengambil tendangan percuma.Tendangan kaki kirinya mampu memerangkap langkah penjaga gol jika tidak berada dalam kedudukan yang betul.

Pemain tinggi lampai seperti Alexander Duric akan mengambil kesempatan dalam situasi bola mati.Alexander Duric kelahiran Bosnia yang sudah menjangkau usia 40 tahun,dan merupakan penyerang yang paling berbisa.Sepanjang 35 penampilan bersama Singapura,beliau berjaya menjaringkan 16 gol.


Shahril Ishak pemain yang berpangkalan dikelab Medan Chief (Indonesia).Mempunyai kemahiran individu yang baik,dan merupakan penjana serangan bagi skuad Singapura.Antara pemain senior yang dikekalkan selepas rombakan besar-besaran dilakukan Singapura sejurus berakhirnya AFF Suzuki Cup.

Tindakan Persatuan Bola Sepak Singapura untuk mengetengahkan bakat-bakat muda dari Courts Young Lions adalah salah satu strategi yang dirangka untuk melahirkan pelapis-pelapis yang mampu menggalas tugas senior apabila mereka bersara kelak..

Antara pemain yang disebut bakal menyinar adalah Hariss Harun.Berposisi di bahagian tengah,pemain ini merupakan salah seorang pemain yang termuda mewakili skuad Kebangsaanya ketika umur baru menjangkau 16 tahun 217 hari.Berkebolehan mematikan pergerakan lawan beliau juga mampu tampil beraksi di bahagian pertahanan dan juga bek kanan.Dilihat sebagai ketua pasukan masa depan untuk skuad Singapura.

Qiu Li kelahiran China yang diberi kerakyatan Singapura,merupakan pemain yang paling menyerlah sepanjang persediaan Singapura untuk menghadapi kempen Pra-Kelayakan Piala Dunia.Kemahiran individu yang baik beliau juga akan bertindak mengumpan bola kepada Alexander Duric untuk disempurnakan.

Ruzaini Zainal dilahirkan di Johor Bahru dan dibesarkan di Singapura.Bermain untuk kelab SAFFC dan diberi kerakyatan Singapura selepas melakukan khidmat negara dengan Angkatan Pertahanan Singapura pada Februari 2010.

Lionel Lewis merupakan penjaga gol kedua di belakang Hassan Sunny pada Piala AFF Suzuki 2010.Namun disebabkan kecederaan yang menimpa Hassan,beliau ditugaskan untuk mengemudi gawang Singapura untuk pra kelayakan Piala Dunia.Beliau pernah dicalonkan untuk pemain Asia paling berharga pada tahun 2006 sekaligus merupakan satu-satunya penjaga gol yang pernah disenaraikan untuk anugerah ini.


bagi pemain malaysia pula....semuanya pmain tempatan..no import...haha

skuad malaysia yg bkal brjuang untuk negara!!!!

Senarai 26 pemain skuad kebangsaan:-

Penjaga Gol: Khairul Fahmi Che Mat, Sharbinee Allawee Ramli, Nasril Nourdin

Pertahanan: Aidil Zafuan Radzak, Muslim Ahmad, Fadhli Shas, Farisham Ismail, Mahali Jasuli, Helmi Remeli, Asraruddin Putra Omar, Azmi Muslim, Rizal Fahmi Rosid,

Tengah: Safiq Rahim, Amar Rohidan, Shakir Shaari, K. Gurusamy, Amirulhadi Zainal, S. Chanturu, S. Kunanlan, Ashaari Samsuddin,

Penyerang: Safee Sali, Baddrol Bakhtiar, Ahmad Fakri Saarani, Abdul Hadi Yahaya, Norshahrul Idlan Talaha, Sharizal Saad

kalau kita tngok...kbnyakan mreka mmpunyai potensi untuk menang........dan akhir cerita.....harimau malaya akan mnang nanti.....GO tiGER!!!!!!!!


Apa kata korang??

No comments:

Post a Comment